31 December 2010

Pahit manis masam masin 2010

Aku tarik nafas,aku hembus. Tarik lagi hembus lagi. Aku nak start cerita dari mana nih. Umur dah 18 tahun 10 bulan 5 hari. Sungguh tak percaya kan kan. Awal tahun dulu aku bersama dua lagi si gila semangat cari kerja. Nak kat pavi je,heh hampeh la mereka nak ambil kan? Ohh yang paling best,katanya tak boleh ambil sebab bertudung. Ada kena mengena tak? Tak kisah,lantak kau lah. At last aku jadi si gadis promoter je :)

Sebabkan usia sudah 18,aku dapat ambil lesen okay adik adik. Ini memang kisah sedikit syahdu,satu hari sebelum test, aku asyik tak pass naik bukit. Melalak la aku dalam kereta tu sampai banyak kali pusingan. Bahu terhenjut henjut sambil sebelah tangan kawal handbreak sebelah tangan lap hingus segala *sungguh tak matang. Esoknya? Haruslaa PASS WITH FLAYING COLOURS! Si kancil sayang tu paling jauh pernah aku pandu sampai cheras :O impressed much? Okay la tu.

Apa lagi eh,ohh lepas episod cinta monyet dulu. Hati,aku dah tanam jauh. Wa tak main cintan cintun nih der. Tapi yeah lepas 5 tahun aku tutup hati,aku jumpa someone yang sangat tak ada perasaan,yang suka buat tak endah,sangat menyakitkan hati,sangat annoying,sangat suka buat aku marah and dia jugak laa yang dah ambil sikit hati aku. Tapi lagi, dia dah kecewakan aku. Tapi lagi lagi aku bagi dia 2nd chance. Tapi lagi lagi lagi aku ehm,aku say..ng err *malu (lupakan).

Aku merupakan pelajar asasi kejururawatan di uia. Jangan tanya aku kenapa nursing. Aku dah tak larat nak jawab,rezeki aku tu. InsyaAllah sem ni aku nak mintak tukar course lagi. DOAKAN AKU! Pointer first sem pula tak berapa nak memberansangkan. Sem ni aku kena usaha lebih. Mid sem Alhamdulillah,kita tunggu final okay.

Ini memang istimewa sikit, kawan baru. Susah senang aku sama sama dia. Sedih gembira aku dengan dia. Segala cerita hati aku semua ada dengan dia. Kau tahu bukan senang nak jumpa kawan baru and kau boleh ngam rasa macam dah lama sama. Walaupun dia ketot,agak singa dari aku serta di beri gelaran toyol dia tetap kawan aku :) *mampus aku nanti. RAJA HAZWANI RAJA NHARI thanks!
Saya say..sayan.. eii geli la nak cakap.

Umur dah menginjak dewasa. Macam macam orang aku jumpa. Macam macam perangai ada. Kelakar,rasa macam dejavu sebab waktu kecil dulu ibu selalu bagi nasihat itu ini. Macam apa yang ibu cerita jadi storyline hidup aku. Apa pun Alhamdulillah! Keluarga aku, Misha Farila semua masih macam biasa. Tahun berganti tapi kasih tak pernah pudar *apa jiwang sangat ayat.

P/S : Selamat Datang 2011.

3 comments:

nhari.wani.raja said...

susah sgt.
kate je la. saya sayang awak.
HAHA. comel kann. hee.
SAYA SAYANG AWAK JUGAK.
best fren 4eva dear :)
thx sbb salu dgr cte sye dan dot dot dot
da la sye suka ulang ulang kan.
haha.thx yang! :D

a r y f a d z l e y a said...

ala, x boley nak like pulak -_-'

amira syuhada said...

Cik ketot 1: Err tak payah cakap laa awak dah tau haha :) Agak laa kan kan,hee no problemo

Cik ketot 2: Awak nak like part manaaa *malu heee