07 August 2011

Sayang.

Darah seni pekat mengalir dalam diri. Cinta pada gitar mula sejak kecil. Ayah selalu dodoikan aku dengan gitar. Kadang kadang aku curi curi main gitar. Khusyuk petik tali mengikut melodi ciptaan sendiri. Asyik. Pada pendengaran aku memang sangat asyik. Hakikatnyaa, sumbang!

Umur 14 aku nekad. Aku dah jatuh sayang pada gitar. Aku minta ayah hantar aku pergi kelas. Belajar dengan ayah,aku main main. Aku ingat lagi muka cikgu gitar aku tu macam ronaldinho. Serius! Aku boleh bayang lagi. Hee, pernah sekali aku kana marah sebab tak practice betul betul. Cikgu Ronaldinho tak garang cuma um tegas sikit. Tapi tak sempat belajar lama. Aku berhenti. Tapi adik adik aku masih gigih belajar muzik lagi. Berusahalah kalian ye.


Sekarang? Sampai sekarang. Makin lama makin dalam rasa sayang. Aku main gitar bukan sebab nak jadi yuna. Ana raffali pun tak. Main sebab suka. Teringin nak busking tepi jalan. Kau tak rasa cool ke? Hensem je rasa.

Tapikan, manalah tau satu hari nanti aku ada band sendiri ke. Band keluarga. Awesome! Kih kih. memang tak kan laa. Tak hingin aku. Baik layan guitar hero je. Ahaks!


Nak tandatangan? Hik.

8 comments:

Edy said...

Rara, kau mmg bercita-cita. Ayah kau pun ohsem mcm kau :)

Meh, join aku busking kat Penang ni. Hehehehe.

cik ciput said...

akak rasa orang yang busking tepi jalan memang cool habis!haha..kagum dengan org yg pandai main alat muzik..kalau perempuan pulak yg main gitar, mmg ohsem lah!

*kalau nk busking tepi jalan ajak la..nk tgk.. =)

- elina - said...

nak saiinnnn.


aku suka tngk org main gitar.
mgg cool abes.

dan bnda yg aku suka selain penulisan kau kat blogspot ni,
tu header tu.

:)

pemuzik jalanan said...

@Edy
Haruslaa punya cita cita! Haha. Oh ayah kita memang sama awesome kan dii.

Ehem ambil adik rara lah,jauh ahh...

@cik ciput
Kan! Cool gilaa. Tapi saya malu haha.

Eleh kalau ada sayaa invite akak special punyaa!

pemuzik jalanan said...

@-elina-
Nah nah aku kasi limited edition punya sign nih haa.

Ececeh tak main sep sep lak kali nih. Pelik nih. Pelik. Haha

dayya said...

nak sign. haha

tieykah said...

aku main gitar sebab aku jeles dengan besh student sekolah aku pandai men gitar

LMAO kan

pemuzik jalanan said...

@dayya
mari mari,free poster sekali hee.

@tieykah
Kira okay leteww. Ada gak alasan kan haha