20 June 2013

Cinta, Cinta, Cinta!


Ada satu hari tu aku bukak radio dan dengar Dr. Fadzilah Kamsah borak cinta monyet. Dia kata perempuan waktu umur 13-14 tahun paling miang, kalau tak jaga waktu ni hancur!

Tadaa! Aku macam eh, aku la tu hahaha.. Aku pernah kot bercinta, tingkatan satu. Natang, miang jugak aku rupanya. Tapi lepastu aku macam fobia pun ada. Aku tak hancur lagi la tapinya. Yang hancurnya budak laki tu.

Engko tingkatan satu, engko ada pakwe. Pakwe engko bajet dia suami ke apa tak kasi kawan dengan orang sana sini. Macam celaka. Nasib baik time tu aku tak pakai kata ganti nama mama papa serupa budak-budak sekarang. Aku kira ditahap yang boleh dikawal la. Kakaka.

Lepas beberapa bulan, aku pun bosan. Tenang je aku mintak putus. Lepas dari hari tu, dia ponteng sekolah, lepak cc, rebel la kononnya. Pmr pun dia datang-tak datang je. Lepas tu aku tak nampak dia kat sekolah dah. Mak dia asyik call aku tanya dia kat mana semua. Aku mana laa tau. Aku yang salah tetiba. Cikgu pun cari aku tanya dia kenapa.

Dari kecik aku dah gengster rupanya. Kejam jugak aku ni. Tingkatan satu, aku nak pikir apa pun yedak? Besar impaknya kat budak tu la. Dia senior aku hah.

Kejam-kejam aku pun aku bersalah jugak sebenarnya, dia kecewa sangat sampai hilang pedoman cenggitu. Natang, mesti la aku fobia. Aku terus janji , jangan harap aku nak ngadap cinta lagi sampai aku habis spm. Clean babe, rekod aku! Time tu aku banyak kumpul surat cinta dan kotak coklat pakwe-pakwe yang nak ngorat je. Takda rasa nak bercinta. Puii!

Sekarang? Sekarang nak la. Eh? Haha.



Aku syak umur 21 pun sama miang, 

4 comments:

hanaahmad said...

kahwin! kahwin! kahwin!

APi said...

Nikah! Nikah! Nikah!

pemuzik jalanan said...

Kambing! Kambing! Kambing!

diba's chan said...

salam.
awak,tumpang lalu.
kte nak promote sikit.
kte ade jual aura white RM130 je.
free postage + shaker + 5 free gift.
kalau nak, contact kte ae.
Diba 012 7009100 :)