07 October 2010

Penyesalan

UIA-foundation in nursing(SELANGOR)
KMM-pure sciences(MELAKA)
UNIKL-foundation in sciences(KEDAH)

Kenapa aku pilih uia? kenapa tak matriks? kenapa tak unikl?
Otak aku dah banyak kali ligat fikir pasal hal nih
Mula mula bila cek upu aku memang resah gelisah la kan
yelah apehal nursing? ape jadah weii -__-"
aku memang siries tak nak!
aku nekad nak amik matriks tapi ayah cakap matriks kene struggle betol betol kak
kalau akak tak dapat 4 flat tak kemana
kalau akak pegi uia atleast akak memang for sure boleh masuk main campus
*aku keliru lagi masa berjalan tapi aku tak ada keputusan lagi

Tawaran ke unikl awal awal aku dah tolak dengan alasan JAUH
aku memang homesick weh,sumpaa homesick
sekarang sama ada nak matriks or uia?
aku memang tak tau nak buat pilihan
apa apa aku bagi ibu ayah je sebab bagi aku apa yang bagus tuk dorg
mestilaa bagus untuk aku

Satu hari ibu slowtalk dengan aku,
akak,kalau akak nak masuk matriks dulu ibu okay je
kita tengok macam mana,kalau rasa tak boleh carry akak keluar la
duit tak jadi hal
*duit pendaftaran burn laa
okay tak apa,akak pilih uia jee =')

          HARI PENDAFTARAN (MATRIKS)
               
 Ayah,ayah! akak  rasa akak nak pergi matriks!
=O hah,siap laa kemas barang cepat
*meja makan (aku ibu ayah)
betul akak nak pergi matriks? tak menyesal? lepas ni tak boleh nangis nangis
nak mintak balik,ayah datang melawat sebulan sekali je
*aku buat last decision 
okay ayah akak rasa baik akak pergi uia dengan alasan 
1.dekat 2.ada sha (bestfriend) 3.tak tension sangat 4.aku confirm stay kat uia sampai degree

       SEKARANG (UIA petaling jaya)

 HAHA =') aku tak tau nak kata apa,tak tak bukan uia tak best tapi...
menyesal sikit sebab aku tak pernah fim in making decision
tu memang aku lemah! tak ada benda yang senang weyh,
sumpaa tensen nak coop with everything
AKU NAK TUKAR COURSE!!
tapi... =')
there! aku memang tak tau


p/s: masih keanak anakan!



8 comments:

nhari.wani.raja said...

chill jaa awak.
pkir btol2.
if nk tkr, tkr laa klo e2 yg trbaek eh yang.
im supporting you!!
=))

amira syuhada said...

ohh thx babe ='))
awk mmg kawan terbaik laa!

Katak Hijau said...

Nak tukar bole aje.
tapi course apa syud?
pk elok2.
jgn slh plih lg.

papepun, im here 4 u. =)

amira syuhada said...

iskk! aku tak tau laa aid
aku pun tgah pk lg neh
thanks..syg kau laa =')

nhari.wani.raja said...

sayang kau jgk.
heheh
tiba tiba*
=p

amira syuhada said...

syg aid ke raja? haha kantoi~

FatinHusnaKamaruddin said...

dear. u go lah.
InsyaAllah
blh tuka course
nak jadi ape
byk2 doa minta petunjuk :)
will support u from behind

amira syuhada said...

iskk! ='')
terima kasih kawan kawan