25 February 2011

Kenapa susah sangat nak faham?

Aku bukan nak cerita perihal addmath mahupun paper biology,chemistry segala. Cuma baru ini ada si gadis datang pada aku sambil tersedu. Kata dia cik kekasih hatinya sangat tak memahami. Err,walaupun aku cukup terkenal sebagai salah seorang daripada ahli peers tapi yeah yang aku tau cuma si president saja. Ehh? -.-

Sebagai seorang anggota peers yang berwibawa, aku harus membantu si gadis! Mari si gadis luahkan perasaan hati anda mari.

Dalam sedu sedan hingus berlelehan dia mula buka cerita. Aku hulur tisu pada dia. Telinga aku luaskan. Mata aku tajamkan. Dia ceritaa aku angguk sambil beri respon eksaited seperti oh? ye? ooo um haa? Err, sambil lagi kerut sikit muka. Supaya dia rasa senang berceritaa.

Alahai, tu laa kenapa susah sangat nak faham. Ini cerita hati. Hati si gadis. Bukan susah mana kalau reti jaga. Bagi aku hati perempuan ni macam ais laa senang beku senang cair. Jangan cari masalah dengan dia sebab kau akan buat hati dia beku jadi mesti laa akan meletus perang dingin tahap maksima punya. Apa la lampi sangat ni.

Err kalau si gadis merajuk nak buat hapa?

Dush! Aku bagi jamah sebuku lima. Hah bab ni aku suka nak cerita. Kalau dia merajuk kau pujuk laa,kalau dia merajuk lagi kau biar jelaaa. Nanti lama lama okay lee. Takpayah nak layan sangat. Itu saja nak mengadaa. Jap jap,aku nih tengah bantu siapa eh err..............

Okay sambung eh,tu la aku kata camna aihh aku pun tak reti bab ngorat ngorat,pujuk rayu nih *meremang. Gelik seyh cerita lovey dovey nih. Alaa senang kata camni la si gadis kena laa rilek dan si teruna pulak hah buat apa hah? Kalau merajuk banyak sangat tinggal jelaa pi cari lain. HAHA! Bukan susah nak pujuk perempuan. Pi beli Chocholuv sebiji,buat muka kesian tambah effect tercungap cungap,baju pula basah lencun *konon berlari pi cari aiskrim. Concern la sangat kan.

....tadaaa.....

Aku gerenti diaa pasti okay! Apaa? Manaa susah pun. Duhh budak lima tahun pun boleh buat apa. Hah si gadis tu takpaa la, pandai dia settle sendiri. Hah, nampak sangat aku masih tak layak nak jadi peers yang hensemmacholagiplayboy. Ehh? Haha. Nanti aku pi amik kursus khas laa. Hadoii.


Nak pi layan AnwarHadi sama matluthfi :) *HENSEM SIOT

5 comments:

ghost writer said...

peers tuh amenda?persatuan kurikulum sekolah ker?

nanti akan dipraktik tips2 ko bagi ek...hihi

amira syuhada said...

Pergh! Apa kelas sekolah lagi der.. Peers tu cam kelab pembimbing rakan sebaya dekat uia nun..meh join meh haha

ghost writer said...

owh kalau kat universiti tuh orang tak panggil sekolah dah lar..no class ek.

nih persatuan orang-orang dewasa yang masih tak mantap nak manage emosi sendirik ek..hihi.

ouch,aku pun sama.teruja nak join.bila ada borang yg akan diedarkan... :)

Rynie Nas a.k.a Myung Hee said...

pembimbing rakan sebaya kamoo ye...pasne boley la praktis slesaikan masalah negara pulak...ader bakat tu...mwuhuhuhu

amira syuhada said...

Hah ghost aku nampak kau ada masalah identiti tuh,meh aku tolong kau meh.. Haha kau nak join jadi peers ke nak jadi ada masalah pun bolee :D

ryn:haha ehh? masalah negara,boleh pengsan laa macam nih,layan korea dulu laa gamaknyaa hee