19 February 2011

Usop memang hensem!

Tadi dalam pejalan balik dari library aku jumpa usop. Pergghh kaki dia dah elok,tak perlu nak pakai kerusi roda corak harimau bintang hak milik kerajaan tu lagi. Aku borak dengan dia jap. Dia kata kak limah dah keluar hospital sakit jiwa. Penduduk kampung pisang semua dah makin aman. Aku pun pelik macam mana usop boleh sampai uia. Dia kata kelas fardhu ain kampung dia asyik cancel jaa,dia nak follow uia punya kelas laa. Usop dah tak macam dulu dia dah makin maskulin aku tengok.

Dia tanya aku dari mana aku pun terus jawab hund's rule kata an orbital with equal energy is available. The electronic configuration of the lowest energy have the maximum number of unpaired electron and parallel spin. Aku tak tau macam mana boleh keluar pasal chemistry. Dia tanya lagi aku dah makan? Aku pun jawab mutation ada dua type satu gene poin and satu lagi chromosomal mutation. Chromosomal mutation pulak ada dua satu anueploidy and eupolyploidy. Perghh! Aku tutup mulut cepat cepat.


Bila usop mula angkat tangan dia sambil goyang kanan goyang kiri. Aku mula rasa tak sedap hati. Apa masalah aku pi cerita perihal chemistry dengan biology kat usop pun aku tak tau. Sebelum usop laungkan kata keramat dia untuk bakor aku. Aku cepat cepat mintak diri. Bila aku toleh belakang balik nak angkat tangan lambai manja pada dia,duhh dia dah hilang! Aku mimpi apa tengah hari buta macam nih. Cuak doee.

Aku cuma nak cakap yang aku tinggal dua paper lagi. Isnin ni chemistry. Khamis pule biology. Aku kena pulun duaratus peratus nih.


Sesungguhnya Allah tidak mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri yang mengubahnya. 

2 comments:

Edy G-Minor said...

shilanat kau usop! HAHAHAHAA.

aku gelak dowh baca ni.

thanks bagi aku gelak2 subuh nian ni.

fuh. fuh. fuh. HAHAHAHAHAAA!~

amira syuhada said...

Betul doee ada usop!
Sabooo jelaaa haha
Eh nak join kelas fardhu ain kat uia pun bolee~ kih kih