31 July 2011

Hutan.

Ehem ehem. Pada sabtu minggu lepas lepas. Saya serta dua manusia awesome yang gila telah mengikuti rombongan kelab Environment and Nature ke Hutan Raja Musa. Awal briefing dia siap suruh bersedia sebab sagala kaum kerabat lintah pacat ada. Lepastu, bersedia dari segi fizikal juga. Aku yang dah lama tak buat aktiviti berfaedah nih memang rasa lemak la kan. Memang best la kan.

Untuk menggelakkan serangan pacat serta lintah. Aku pinjam stokin bola kawan aku yang sangat baik hati. Haha nampak tak, nampak tak aku sangat berjaga jaga orangnyaa. Hah, okay pumpang pumpang. Dah sampai. Pergh, mostly budak junior je yang ikut sama weh. Cuci mata aku haritu. Yelah, bak kata pepatah kan sambil menyelam minum air. Tapi takda pun yang berkenan kat hati yelah. Takat nak buat anak ikan boleh la HAHA.

Huh, orang sibuk prepare untuk exam tapi aku, tambah dua minah gila si toyol & perempuan blur ni boleh pulak bersuka ria pergi hutan. Buat apa? Haa itu yang korang tak tau. Kitorang tanam pokok tau. Pencinta alam rupanya aku nih. Untung betul siapa dapat aku. Hue hue. Tapi sama ada pokok tu hidup berkat tangan kasar aku nih tu kita tunggu lah ye.




Jambu tak jambu?


7 comments:

anah samsudin said...

fuyyoh !! pencinta alam la ~ harap2 naik la pokok tu kan..HAHA

cik ciput said...

wah, tak sangka la pulak pencinta alam..haha..

*mana gambo pokoknyew?hihi

Mehmed - said...

pink la sangat. Ahaks! beg kau tu emmm..heheh! tahniah sebab ramaikan umat pokok.Yuha.

Anonymous said...

Wajeeshock : Minaah jambu tak hensem dah. Ha ha ha. Pggil sy minah blur. Ceeeeh :D

ghost writer said...

tanam pokok sawit ker?

aku nak tanam pokok kat sini..pokok persoalan!

pemuzik jalanan said...

@anah samsudin
Pencinta alam lah sangat pun kan. Hah harapnya besar la pokok tu.

@cik ciput
Hee, tanam pokok busy la kak. Mana sempat nak ambil gambar.

@mehmed
Haha kan! Aku tau kau mesti terkesima macam semua org time aku pakai baju tu haha.

pemuzik jalanan said...

@Wawa
Hah blank wawa :) untunglaa ada abe mat!

@ghost writer
Haha takla ghost. Tanam pokok la ntah pokok apa tah.

sila tanam,bajakan sekali.