17 December 2011

Ada masanya kau perlu kuat.

Ada perempuan yang sanggup bergolok gadai demi lelaki?
Sanggup di buli, di caci lagi.
Kononnya kau manusia setia lagi suci?

Pergila mati!
Sila sayang diri sendiri dulu.
Takpayah nak guna istilah korban bagai.

Kau bajet kau hati mulia la kalau buat gitu?
Sikit pun tak. Seriously lah.

Airmata kau, baik simpan.
Ada benda yang lebih berbaloi untuk kau tangisi.

Boleh simpan sikit rasa ego dalam hati?
Jangan biar maruah kau dipijak lelaki.

Tolong lahh!

11 comments:

Bella Bell said...

ya. ada masanya kita perlu bersikap ego. tak banyak. sikit pun jadi la. jangan bagi maruah kita di pijak.

haikal blank said...

letak sesuatu kena pada tempatnya. jangan menzalimi. kalau setakat kerana 'sayang' yang kau sendiri tak tahu mana hala tujunya, baik hentikan.

cik ciput said...

perempuan jangan jadi murah sangatlah...terlampau murah sampaikan jadi hamba lelaki..

alah, cinta manusia nak bawa ke mana? ke syurga, kalau kau bercinta kerana Dia..ke neraka, kalau kerana nafsu semata..

*kumbang bukan sekor..carilah kumbang yang ada kualiti sikit.. =)

**eh, hai adek! nak eskrem? =p

hanaahmad said...

ok. saya dengar nasihat awak.

*matangnya awak dan berusia! ;p

Syf serabai. said...

yeah,ingat itu semua gadis gadis.

kemang~ said...

ouch..nak reply mende ni? haha

aneway salam kenal :)

pemuzik jalanan said...

Bella- Betul! Jangan sekali kali ya.

Haikal- Itulaa, tapi tak semua org faham konsep sayang tu.

cik ciput- Ada manusia yg rasa cinta mereka tu cinta agung sampai rela dipijak kak. Wujud cinta gitu? Heh.

Aiskrim :D Nak!

Kak hana- Bagus! Eh, mmg matang tau hihik.

Syf- Kau pun ingat sekali.

Kemang- Ye, salam kembali :)

Mehmed - said...

belajar jadi setia itu bagus..susah nak jumpa pompuan macamni sekarang hehe..

pemuzik jalanan said...

Med- nak jadi setia pun biar kena tempat weh..

Edy said...

bad-ass! jadi bad-ass!

macam Michelle Rodriguez! beliau bad-ass, hot dan mungkin, perempuan yang bad-ass ni would be a good mother.

ingat kata kuncinya; BAD-ASS!

macam?? Michelle Rodriguez! jyeah!~

casablander said...

setia sampai selalu menangis? baik tak payah kan...hihi