28 December 2012

Jealousy.


Selalu bising, malas nak ambil tahu perihal sayang segala.
Sebenarnya, aku bakal jadi gadis menggerunkan bila aku sayang orang.
Tanyalah orang keliling aku.

Sebabtu--
Aku malas.

Dari kecil lagi aku ada sifat tamak haloba ni sebenarnya. Pernah sekali, ada sedara aku ikut kami pergi family trip. Jadi, dia terpaksa la pinjam baju dengan kasut segala sebab the trip was kinda unplanned trip. Dah elok lah dia bawak diri. Dia okay. Tapi ada sekali dalam kereta, dia kata nak panggil ibu aku ibu instead of mak teh. Ibu pun senyum and kata, boleh. 

Sedangkan bila adik kedua lahir pun aku dah merajuk, menyorok bawah tangga kata ayah ibu dah tak sayang aku, inikan lagi ... Heh!

Hidung aku kembang kempis je masa tu. Aku toleh seat belakang sambil jegil mata ke dia, aku angkat jari telunjuk, aku bisik, "Kau, jangan nak mengada panggil mak aku ibu, kalau tak, aku suruh kau jalan kaki ayam, takpayah pakai baju!" 

Serius, aku kata gitu. Menangis dia. Bila ibu tanya kenapa, aku kata "Dia rindu mak dia buu." 

Cemburu aku ni jenis cemburu bersepah tau. Dah kalau adik sendiri kata dia ada makwe terus aku condemn merajuk, mogok tak bercakap dengan dia sampai satu masa dia sendiri fed-up dengan aku. Aku ulang benda sama je "Semua dah tak sayang kakak! Semua dah ada orang lain." Lepastu, putuslah. 

Eleh, tapi dorang muda lagi takpayah sibuk nak bercinta. Sayang aku dulu. Hiks.

Kalau orang kata orang tamak selalu rugi. Tapi bab ni, aku peduli apa.


Semoga tahun depan aku tak berapa nak tamak lah ye. Heh.

7 comments:

Konspirasi Juruterer said...

Amboi garangnye orang panggil mak dia ibu :)

mel said...

that moment when u feel like no one care :)

the typewritor said...

.ni belum kawen lg..nnti ada org pggil suami die syg huh habis la perang dunia ketiga kekdahnyer..hihi

Anonymous said...

macam mana lah saya nak kahwin nanti ni. haih. jangan macam-macam la gila.

pemuzik jalanan said...

Konspirasi Juruterer- Haha tu dulu laa, sekarang besar dah.

mel- Yup, macam jela kot hee.

typewritor- Haaa perang ke tak kita tengok nanti haha.

Kambing- Hihi nak buat acane, kakak kena la tabah kakakaka

asip محمد said...

amboi melampau.. kesian suami nanti.. kesian..

pemuzik jalanan said...

asip- heh itulah awak tak tau haha