26 April 2013

Misteri bahagia.


"Awak dah jumpa bahagia. Saya macam mana?"

Bagi aku, kalau kau nak bahagia, kau kena usaha. Bahagia bukan cuma datang bergolek tapi ada masanya dia datang dalam tiba-tiba jugak. Walaupun aku pernah kata yang bahagia tak semuanya milik kita tapi kita masih punya hak untuk merasa bahagia.

Jangan gusar kalau bahagia belum datang.

Kita, masing-masing punya bahagian bahagia kita.


Cheers!

7 comments:

Felly Sophia said...

Betul. Bahagia kena cari. Itu namanya hidup.

Kalau bahagia yang tak dicari, itu anugerah yang tak patut dilepaskan.

KonspiMaker said...

Bahagia harus tempuh susah dulu.Kemudian baru senyum.

hanaahmad said...

Bahagia itu macam cantik, subjektif. Takkan mustahil sepanjang hidup tak pernah rasa bahagia?

Bahagia itu datang dari diri sendiri. Dari hati sendiri. Cari dan gali.

~* chirpy_chummy *~ said...

bahagia perlu di cari. mar setuju. bahagia punya banyak cabangnya. subjektif bak kata hana. kalau kita rasa x bahagia buat kerja kita sekarang, go and find a new job. kalau kita x bahagia dengan buku yg kita baca, stop it. read a new one. kita yg tentukan bahagia kita.

bahagia. gembira. perasaan. sesuatu yg sukar untuk di huraikan.

si gadis said...

Bahagia itu pilihan :)

asip محمد said...

janji jangan kedekut dan tamak bahagia.. macam orang tu kan? kan? *hiks*

APi said...

Hidup perlu dirai, bukan untuk derita. Barulah bahagia. Aha