04 April 2011

Demi cinta.

Awak. Awak nampak handsome sangat tadi. Saya suka sangat. Gembira. Bahagia tak terkata tau awak. Saya dapat tengok awak dari jauh je tadi. Mula mula saya rasa macam um takpalaa. Taknak la jumpa awak. Taknak la tengok awak. Tapi....

Hm, saya tengah sibuk buat pre-calculus tadi. Tiba tiba kawan kawan saya,ada la dalam 5 orang bagitau saya pasal kemunculan awak. Saya sanggup lari cepat cepat takut tak sempat nak tengok awak. Saya teruja sangat. Jantung saya berdegup macam nak pecah. Malu.

Saya masuk cafe cepat cepat saya duduk. Ramainyaa lelaki. Tapi takpaa laa. Saya nak tengok awak je. Saya okay, saya tunggu dengan sabar. Argh! Saya rasa seram sejuk sangat tau awak. Tak tentu arah di buatnyaa. Toleh kanan, termenung sendiri. Senyum lagi. Diam.

Ohh! Tiba tiba saya dengar suara awak. Suara merdu awak. Aww, nak menangis! Sukanyaaa. Saat awak mula dengan lirik pertama, saya dah jadi manusia yang lemah longlai. Bagai terkena panahan asmara,saya terkesima sambil mulut ternganga. Tergodaaaaaaaa!

Hmm,i ingat tak dulu time kita terjumpa dekat klcc. Awak ingat tak? Masa tu saya baru lepas solat kat surau klcc. Tiba tiba saya nampak kelibat orang lalu depan saya. Tapi saya tak berapa nak sure. Saya lompat lompat panggil kawan kawan saya. Diorang tak percaya saya tau awak. Saya punya naluri tak salah saya yakin tu awak. Awak beli barang dekat guardians. Saya pandang awak, awak senyum. Saya nak pengsan. Saya nak pergi dekat dengan awak. Tapi awak nak cepat kot. Bila saya toleh lagi, awak dah hilang.

Saya kecewa sangat. Awak tau tak saya menangis dekat sebelah Burger King tu. Pak guard pandang saya pelik je. Yela meroyan pulak kan. Takpa saya paham. Awak nak cepat kan masa tu. Bukan sengaja nak tinggal saya. Apa pun, awak tetap dalam hati saya.

Shahrul Anuar Zain.
Ilebiuuuuuuuu :'D

10 comments:

ghost writer said...

ini bakal cinta kamu atau sudah kamu cintai...?

wah...selamat berbahagia..kerna dia sudah mendengarnya.

alangkah sia-sianya airmata kamu amira.(sambil geleng-geleng kepala lutut...)

Otak said...

adoy princess ooi..baru ku tahu siapa chinta hatimu..hihi.. =P

Herlisyatt said...

hahahha

sayam
sy xsempatt tgk pun :D

Anuar Zain betul punya ni said...

oh awakla yang saya nampak tergedik-gedik bila saya nyanyi aritu ek..ish3. mujur saya cool.

Edy G-Minor said...

aku betul-betul tak sangka.

kahkahkahkah!

amira syuhada said...

@ghost writer
Haha aku pun tak tau ghost.
Dia cinta dalam imiginasi aku je.
Betul betul umm :D nnt la aku cari

@otak
hihi maluu ;p
jangan bagi tau orang hokay.

@Herlisyat
Ohh rugilaaa! Abg nuar sangat um sangat laa *tak terkata huu

amira syuhada said...

@AkuMuzikFilem
-.- ahhh! Aku tau tu kau. Takpayah nak berlakon. Aku dah tak berapa nak teruja pun laa. Huh *merajuk. Haha.

@Edy G-Minor
Edyyyyy! Mana kau hilang :(
Hee percayaaalaaaa bebeh kihkih ;p

LetakJawatanJadiAnuarZain said...

hahaha..

cik ciput said...

ekekeke..ciss..budak ni mmg nk kena..

**jgn rampas boyfren akak tu..haha

amira syuhada said...

kihkih.
awak nak jugak ke kakak.
alaaaa. kita share boleh. ;p