13 April 2011

Luluh

Awak ni study lagi banyak dari saya
tapi...result awak sama je macam saya.
Awak tengok saya study macam mana,rilek je kan.
Akhir nanti steady jugak. Biasa je.

*ketawa.

Awak, rezeki kita tak sama.
Jangan cakap macam tu.
Awak buat saya sangat rendah diri.
Macam tak berbaloi lansung apa yang saya buat ni.

Awak tak payah belajar tapi result dah gempak.
Saya? Saya tak macam awak.
Bersyukur la tuhan kurniakan kelebihan tu kat awak.
Kita tak sama. Takkan pernah sama.

Sakit. 
Kata kata manusia macam belati.
Bila tercucuk pada diri.
Mati.

7 comments:

FitriMokhtar said...

sabar.. :) aku pun penah kena macam tu.. isk isk isk.. kite bako jer!

cikchubby said...

ok saya tahu sapa itu.
woaa siyes ly kejam punya ayat.
aah saya pun kene jgk mcm tu. siap dia kata lagi, ''kte tak payah stdy awl2, kte salu stdy mlm2 je last minit. esk nk exm bru laa stdy..''
tau la hebak an takyah kecoh..
hmm
awk, sabar tau. yep rezeki msing2. bia la dia nak riak dgn rezeki dia. igt, tuhan itu maha adil. anytime dia boleh amik blk ape yg kte ade. awk just berserah pada dia k. mgkin kali ni awk gagal, tapi mse depan sape tau kan. bila awk usaha betol2 dan awk berjaya, awk akn rse tramat2 puas. so dont give up ye syg. chill huu :')

cik ciput said...

amboi..lazerrr sungguh mulut org yg bercakap tu..

jangan ckp mendabik dada mcm tu..Allah nak tarik nikmat kejap je..

**adek, just be proud of yourself ok..at least, result tu atas hasil usaha sendiri.. =)

Edy G-Minor said...

a wise man told me this :

"jangan samakan diri awak dengan orang lain. you have your own journey. face the journey with your head held high".

aku harap itu boleh membantu ;)

Herlisyatt said...

xpyh lyn okayy

pemuzik jalanan said...

@FitriMokhtar
Aku sabar la nih fit :)
Kau laa bako,aku usha je.

@cikchubby
Yup tu la awak. Dia takda niat tu.
Saya je yang cepat terasa kot.
Hmm. Harapnya camtu laa awak

@cik ciput
i know kakak. Tapi mesti la ada rasa rendah diri kan. Usaha dah usaha tapi tula :')

pemuzik jalanan said...

@Edy G-Minor
terimakasih didi :)
aku pun tak tau la apa masalah aku nih

@Herlisyatt
cakap memang senang tapi bila dah rasa huu sendiri je yang tau
Thanks btw ;)