01 July 2011

Cinta?

Dua sahabat baik aku sudah kecundang. Kini parah. Kecewa bukan? Tangisan kini jadi peneman. Dulu segala janji manis di taburkan. Sekarang? Apa? Apa yang tinggal?

Ah, kadang terasa diri bagai boneka. Di ambil bila perlu. Di lepas tinggal bila kau punya teman baru. Salah siapa? Kadang kadang diri rasa sudah mencuba untuk jadi yang terbaik. Tapi...

Soal cinta. Aku tak tau. Aku sekadar jadi pendengar setia. Kenapa? Sebab aku tau sakitnya rasa bila kecewa. Peritnya derita bila di tinggal orang yang kau sayang. Kau? Kau apa tau.

Hati dan perasaan bukan barang mainan. Harini hari kau. Esok lusa macam mana.

Mari buka buku baru. Cari cahaya baru. Mungkin itu yang terbaik. Tuhan lakukan sesuatu dengan sebab. Percaya takdir tuhan. Mari sama kuat kawan kawan. Aku ada.

Sedih kalian aku pun turut rasa.


Baik lagi kalian latih hati untuk jadi batu. Jadi minah hensem macam aku :)

17 comments:

PrmpnDkwtMrh said...

pinjamkan bahu bila ada yang perlu!!

mari menangis bersamaku. T__T

Edy said...

ramai yang dah tak sudi jadi perajurit pejuang cinta. uiseh.

mana semangat Kuch Kuch Hota Hai? mana laungan Mohabbatein?
mana jerit Dil To Pagal Hai?

*amboi~ amboi~ amboi~ amboi~

p/s : gua taktau la nape gua tetibe terkaitkan dgn filem hindustan plak.

ghost writer said...

semua orang pernah rasa...tapi tak semuanya terus kalah..

pemuzik jalanan said...

@PrmpnDkwtMrh
Hah dua bahu dah di pinjamkan pun.
Menangis la puas puas :)

@Edy
Parajurit lah sangat.
Eh sekarang orang dah tak layan hindustan. KOREA! Annyeong haha

@ghost writer
Bukan kalah cuma perlu masa. Nanti bangkit semula.

WajeeShock said...

Thanks kawan. :) Yes. Tak kalah. Cuma perlu masa :)

Lucifer said...

Ya, kerana Tuhan!

WajeeShock said...

Kerana Allah ada better plan untuk kita. Dunia pun luas lagi. Jiwa pun perlu di isi. Kalau ada nanti, ada lah. :)

ENCIK TIKUS said...

semua pernah rasa.. chill laa.

pemuzik jalanan said...

@Wajeeshock
Yup :) be strong jangan sedih sedih.
Have faith kan.

@Lucifer
:O woaaaa macam tak percaya kau dtg sini.

Yup betul betul :)

@ENCIK TIKUS
Yelah org hot macam si bibir mesti ada pengalaman hebat yedak.

cik ciput said...

akak pun pernah rasa..oh, terima kasihlah kepada insan yang buat saya kecewa..best rupanya perasaan tu..

*rileks sudah..cinta manusia datang dan pergi..tapi cinta Tuhan itu pasti..

pemuzik jalanan said...

@cik ciput
Best? Perasaan dia awesome ke kak?
Rasa macam nak terbang tak? Huu

Yess betul! :)

hanaahmad said...

lebih baik jadi kacak macam aku. ekekek.

cakap kat kawan, tak perlu membazir air mata demi cinta, buang masa tahu? kuatkan hati, tabahlah sayang, hidup tak mati tanpa cinta.

dayya dayyanna said...

tuhan beri sakit untuk masa depan yang enak. bertabahlah!

Mehmed - said...

kecundang itu proses untuk kita menjadi pencinta yang gemilang..ah! gemilang lah sangat. ahaks!

pemuzik jalanan said...

@hanaahmad
Heh orang tua siapa lagi hensem? hee
Okay saya dah cakap :) pesanan org tua mmg bermanfaat. kihkih. Thankiu.

@dayya dayanna
Sakit yang hebat.
InsyaAllah akan tabah.

pemuzik jalanan said...

@mehmed
Kau patut buat entry baru.
Proses kecendang? Haha
Yeah sangat gemilang. Ahaksss!

WajeeShock said...

thanks. Orite :D