04 October 2011

Titik.

Titik tau. Aku ulang eh titik. Baca guna dua mata tu. Jangan nak pikir bebukan. Aku lempang kang. Garang betul aku sekarang tau. Kan?

Well sekarang, aku tengah cuti. Tiga bulan pulak tu doh. Baru habis sem kan. Tak sabar nak habiskan lagi satu sem, which is 4 bulan lagi kiranya lepas cuti 3 bulan ni la. Lepastu kena cuti 4 bulan. Dan lepastu lagi, baru aku pi uia kuantan sambung degree. Banyak pulak nombor, pening aku. Lepas campur tolak bahagi, serta menggunakan formula add math jugak calculus yang aku belajar. Bulan 9 tahun depanlah aku gerak sana.

Yelah foundation uia memang nak pelik je kan. Orang lain buat foudation setahun. Kitorang tambah lagi setahun sebab wajib belajar arab dan english. Entrance examnya, nak suruh jawab soalan arab. Memang tak ah. Belajar time sekolah rendah dulu, jadah la aku nak ingat.  Tapi takpa. Aku ada extra ilmu. Hihik, Assalamualaikum, ismi amira. Wa anta, anti, antumma, antunna? Nak guna mana satu eh. Kena bukak buku balik haha.

Itu semua lantak dulu.Yang penting sekarang aku free nak mampus. Nak ajak dating pun boleh. Sila ambil nombor, beratur eh ikut giliran. Jangan lupa keluarkan duit bebanyak dulu. Hue hue. Eh tak, aku suri rumah sekarang ni. Pagi, basuh baju, ngemas. Tengahari masak, ambil puaka puaka tu dari sekolah. Ngemas lagi, dan terus terusan mengemas. Konon jetewww. Tapikan, lepas cukup tiga bulan boleh terus datang pinang aku. Confirm. Pass dah aku. Hik. Okbai.

Nak masak apa pulak nih -.- jadah hapa pikir nak masak apa. Comel la pulak hik.

10 comments:

cik ciput said...

tak nak baca titik boleh?ekekeke

wah, free sgt tu dik oi..jeles gilerr ah..huhu..oh, foundation 2 thn eh?lps tu g kuantan?alaaa....

*eh,next week akak ada satu bnda penting nk kena buat..wish me luck bebeh! =)

hanaahmad said...

puaka-puaka? haha. adik eh? dey budak kecik! bulan 11 la kite p ngedate eh? huehuehue

pemuzik jalanan said...

cik ciput- Awak nak baca apa? Haha. Yes, buat degree pulak haa.

Ehem, penting? InsyaAllah kak :)


hanaahmad- yeah puaka paling saya sayang tu. Dey! Marilaaa datang rojer saya kita ronggeng. Weehuuu!

Iwanski said...

jom dating... ajak akak mu skali.. hehe...

pemuzik jalanan said...

Iwanski- eh eh awak boleh date dgn kakak, tapi belanja saya tutti frutti. Cukup. Yay!

ghost writer said...

kau belajar tak abih lagi dah sibuk nak suruh orang pinang.haha.

cuti lelama betul2 buat kau rasa bosan ek..

pembaris said...

pernah kerja jadi EA dekat uiam gombak

delarocha said...

'ambil puaka puaka tu dari sekolah'

ayat tak leh blah.. ahaksss

Mehmed - said...

ana mehmed,anta yuha..Ahaks! cepat blaja masak wehhh!

pemuzik jalanan said...

ghost- orang dulu kawin awal okay je, no hal apaa hee. Bosan sangat dah weh.

pembaris- EA? Apa tu?

delarocha-haa tu part paling best tu.

mehmed-anta tu untuk lelaki, anti perempuan. Ah sedang belajar nih.