14 November 2011

Maaflaa, awak silap orang ye.

Al kisah suatu hari di tempat kerja lama. Aku perkenalkan abang muka playboy.

Awak, nak no boleh?
Saya dah kawinlah, anak empat lagi *senyum


Eh? Tipulaaa!
*senyum.

*****************************

Dan tiba tiba datang kawan sekolah lama. Mail gendut nama dia.

Weh kasi aku no kau. Alaa aku je pun.
*diam

012.......... 

Sha baik hati lalu dia tolong berikan nombor aku kepada mail gendut. Harap maklum. Balik aku terimaa panggilan dari nombor yang tak dapat dikenal pasti. Oh ni mesti mail gendut. Jadi aku buat tak tau. Esoknya abang muka playboy tanya kenapa aku tak angkat fon call dari dia. Cilakaa! Si gendut jual nombor aku. Bila lama aku buat tak layan jadi abang muka playboy pun berhenti menjual ayat power.

Sekarang, aku tengok dia dah bahagia dengan budak tempat kerja lama. Jalan siap pegang tangan lovey dovey bagai. Bila terserempak dengan aku, dia senyum tapi riak muka dia sedang cakap pada aku 'tula-dulu-aku-nak-kau-jual-mahal-tengok-aku-ada-awek-sekarang' bangga? Haha aku kasi senym palinggg manis sambil buat muka 'sikit-pun-tak-heran'.

Dekat atas dahi dah tertulis playboy dan macam mana perempuan tu boleh senang cair dengan dia. Simpati. Lagi? sikit pun aku tak jeles -.- eiu.

Aku pun boleh jadi playgirl cuma aku taknak. Uiceh...

15 comments:

cik ciput said...

hot stuff betul adik sorg ni...

ingatkan takat abangla je yg sangkut, mamat playboy pon?hahaha

*mmg cilake org yg suka jual no fon kt org lain..grrrr

ghost writer said...

sebab dia playboy lar awek tuh nak tau sangat apa yang nak dimaukan oleh awek2 yang pernah gendeng nagn mamat tuh..

fak!sampai sekarang aku tak faham istilah playboy nih.

pemuzik jalanan said...

kakak- Mana ada lah tak sesuai nak hot bagai. Oh agak cilake jugak la. Tapi takpala.

ghost- haa playboy? kau boleh nampak dari cara dia. aku dah faham sangat jadi aku tau. Kau? Um tak :p haha

Mehmed - said...

kau mesti kenal dengan itu lelaki yuha,pengalaman..Ahaks! yang macam playboy tapi bukan,yang nampak baik tapi playboy..macamane?

ghost writer said...

aku memang tak.aku seorang yang sangat setia kalau kau nak tau lebih detil pasal aku.

cinta aku bukannya ketul es di tengah jalan tar.haha!

hanaahmad said...

yela, kau adik jual murah dengan abangla je kan? hue hue hue.

muka comel sangat sebab tu playboy pun suka.

meh sini adik, biar kakak carikan suami buat kau. ahaks!

pemuzik jalanan said...

med- haha sekali pandang aku dapat tau weh. Serius! Aku ada dapat rasa dan ia mmg betul :)

Emm, kau nilaikan seneiri lah weh hee.

ghost- huwaaa, ayat tak boleh bla! Untunglaa setia. Setia dgn ramai gadis ke? Ehem...

Kak- Ngeng awk tak habis habis. Haha terima kasih, kawin? Tunggu awklaa oii!

Syf serabai. said...

aku harap mamat playboy tu bangla.hahaha

hanaahmad said...

saya takmau kawen! hue hue hue

Bella Bell said...

playboy tak reti bercinta. playboy hanya pandai bermain dengan kata- kata.


:)

pemuzik jalanan said...

Syf- kejam oii! Bukan laa. Ish.

Kak- Jangan cakap kak, tak kawin betul nanti.

Bella- Mulut manis, siapa senang cair nasibla kan.

Bella Bell said...

haha. yup2. sweet talker. so, berhati- hati la :)

pembaris said...

ada orang mintak no fon lagi kah?
ingatkan mintak add FB..

pemuzik jalanan said...

pembaris- um ye hee. Fb? Takpaa lagi.

kemang~ said...

tonyoh je dahi mamat tu..haha :)